Zo maak je van ouderbetrokkenheid een succes

Cover_GlansTechniek_Web-800pxStel je een Kinderopvang voor…

– waar ouders en pedagogisch medewerkers de solide basis vormen van de driehoek

– waar ouders enthousiast zijn over de opvang

– waar elk kind zich optimaal ontwikkelt

 

Met deze workshop krijg je handvatten om dit te bereiken.

 

Deze workshop is speciaal voor directeuren van IKC’s en leidinggevenden van KO’s die de ambitie hebben om van ouderbetrokkenheid een succes te maken.

Waarom is gericht beleid op ouderbetrokkenheid nodig?

Krachtige communicatieve vaardigheden
Een kind op de KO is nog zo afhankelijk en daarmee erg kwetsbaar. Hierdoor zitten pedagogisch medewerkers dicht op de huid van ouders en andersom. Ruis op de lijn heeft een grote impact op het veiligheidsgevoel van het kind. Daarom is het van groot belang voor kinderen dat hun begeleiders professioneel en op een verbindende manier met hun ouders communiceren. Pedagogisch medewerkers zijn hier doorgaans niet in getraind, terwijl dit wel vraagt om krachtige communicatieve vaardigheden.

Een heldere ambitie en duidelijke lijn
Samen als team een ambitie formuleren rondom ouderbetrokkenheid en een duidelijke lijn opzetten van contactmomenten maken is essentieel. Weten dat de leidinggevende achter je staat, zorgt voor zekerheid en helderheid.

We ontwikkelden hiervoor de Glans-techniek. Een stap-voor-stap methode om van ouderbetrokkenheid een succes te maken. De Glans-techniek wordt inmiddels door vele scholen met succes toegepast. Op verzoek hebben we de Glans-techniek aangepast voor de Kinderopvang. Het resultaat? De pedagogisch medewerker voelt zich gesteund, ouders weten waar ze aan toe zijn en de sfeer in de opvang krijgt een glanzend tintje.

Reacties:

Nu ik me bewust ben van mijn grondhouding, glanzen de relaties met ouders steeds meer. Veronique Becking, leidinggevende Kinderopvang de Kijkdoos.

We staan nu naast ouders en gaan open het gesprek aan. Ieder kind bloeit en groeit optimaal. Sylvia Bos, pedagogisch medewerker Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos.

 


Resultaat van deze dag

 

  • je ontdekt waarom en wanneer ouderbetrokkenheid een wondermiddel is
  • je leert de betekenis en de werking van de letters van Glans kennen
  • je krijgt voor elke letter een gouden tip mee voor jou en je team

Referentie 

nienke-koertshuisNienke Koertshuis, directeur Het Kompas, over het traject ‘Ouderbetrokkenheid’:
“We staan als team op één lijn, we reageren op dezelfde manier. Er zijn duidelijke afspraken met alle ouders. Zij weten nu precies waar ze aan toe zijn. Als team hebben we gekeken op welke wijze we willen samenwerken met onze ouders. We hebben hiervoor een goede structuur opgezet zodat alle teamleden weten hoe te handelen. Onze leerkrachten zijn zekerder in het voeren van gesprekken met ouders. Ze voelen zich veilig en gesteund. En ze weten dat ik als directeur achter, naast of desnoods voor hen sta.”


Werkwijze

Het is een interactieve workshop. Je ontdekt het effect van de Glans-techniek door:

  • praktische oefeningen
  • twee praktijksituaties
  • gouden tips en eyeopeners

Je neemt volop praktische inzichten mee die je direct aan je team kunt doorgeven.


Praktische informatie

Datum:               woensdag 26 september 2018

Tijd:                    van 9.30 tot 12.00 uur

Plaats:               Amersfoort

Prijs:                  98,50 inclusief boek

Je kunt deze workshop ook voor je team bestellen. De prijs is dan 799,00, inclusief 10 boeken ‘Zo maak je van ouderbetrokkenheid een succes’, speciaal geschreven voor de KO.


Meld je aan door contact met ons opnemen voor meer informatie.