Workshop 25% werkdruk vermindering

Een langdurige onbalans tussen wat je aankunt (draagkracht) en wat er van je verwacht wordt (draaglast) is ongezond. Dit is stress die zijn tol eist. Er treden er symptomen van overspanning op. Tegenwoordig wordt de draaglast in het onderwijs veel leerkrachten te groot.

Tijd voor actie! Deze workshop help je om onbalans te ontdekken en te verhelpen. Jij als individu staat in deze workshop centraal. Met jouw eigen ontdekkingen in de hand, kun je na de workshop als team met elkaar fris aan de slag.

Het doel is om 25% reductie in je werkdruk te realiseren.

Het fundament
Allereerst beantwoorden wij twee fundamentele vragen:

  • Waar word je erg moe van? Wat kost je nu sloten energie?
  • Waar word je juist erg blij van? Waar kikker je van op en zou je elke dag wel willen meemaken?

Patronen
Vervolgens bekijken we welke patronen hierin zijn te ontdekken. Wat vraagt en wat geeft energie? Wat is onnodig en wat is noodzakelijke werkdruk? De woorden prioriteiten stellen en communiceren zullen zeker niet ontbreken. Je hoort ook de nieuwste inzichten die wetenschappelijk onderzoek ons hierover geven.

Energielekken dichten
Daarna staan we stil bij het verschil tussen intern en extern kompas, tussen flow en roofbouw. We doen verschillende soorten kleine oefeningen. Het zijn try-outs om jouw specifieke energielekken te dichten. Een actieve copingstrategie helpt tegen stress, je kan hier tijdens de workshop al mee beginnen.

Het is de bedoeling dat je na de workshop met frisse ideeën en goede moed weet waar je onnodige werkdruk vandaan komt en weet hoe je deze met 25% kunt verminderen.

 

Deze workshop is nu in de aanbieding tot 30 juni 2017! Je krijgt 10% korting en betaalt slechts € 584 per team!

Neem contact op voor meer informatie of het boeken van de workshop.