Routeplanner naar de school van de toekomst

Als je niet weet waar je naar toe wilt, zul je er ook nooit aankomen

Buiten je kadersDaadkrachtig op weg naar de toekomst, wat vraagt dat van jou als schoolleider?

We gebruiken de metafoor van een reis. Waar wil je over 15 jaar aankomen met je school? Welke rol krijgt de reisleider? En hoe krijg je je team enthousiast mee op de reis die je voor ogen hebt?

Je wordt uitgedaagd om buiten je kaders te denken, door de verrassende werkvorm.

Resultaten van deze workshop…

  • Je ontdekt het essentiële verschil tussen nu en later.
  • Je verwoordt welke professionele ontwikkeling jijzelf als schoolleider en jouw teamleden doormaakt.
  • Je krijgt inzicht in welk leiderschap jouw teamleden nodig hebben om op weg te gaan naar de school van de toekomst.
  • Aan de hand van de routeplanner weet je welke stappen je kunt zetten om dit te bereiken.

Werkvorm

Deze workshop kun je volgen met een groep van schoolleiders. Bijvoorbeeld in een Samenwerkingsverband. Het voordeel is dat je elkaar inspireert en van elkaar leert.

De workshop heeft een train-­de-­trainer-­karakter. Je kunt wat je leert gebruiken om samen met jouw team de routeplanner te ontwerpen voor jouw school van de toekomst.


Opzet

Nadat we de stip op de horizon hebben geplaatst, verdelen we de route in kortere periodes van telkens vijf jaar. We maken een routeplanner: je stippelt jouw route uit, totdat je aankomt bij vandaag. Wat kun je nu doen om uiteindelijk aan te komen op jouw plaats van bestemming?


Opzet en kosten

Duur: 3 tot 3,5 uur

Kosten: € 849


Aanmelden

Meld je nu aan voor deze workshop via mail of telefoon.


Referentie

“Ruim tien jaar werk ik nu al met Klaver CT. Wat Marja Klaver bij uitstek kan en doet is spiegelen. Zij zit dan heel dicht op de betreffende kwestie die speelt, maar laat mij vervolgens de kern verwoorden van wat er in mij zit. Dat vind ik het allermooiste van haar werkwijze. Ik voel me ten diepste gekend, met veel respect voor wie ik ben als mens en functionaris. Ik ontmoet flink wat mensen die dit werk doen, maar Marja is zonder meer mijn favoriet.” Ben Roeten, Algemeen (en bovenschools) directeur VPCO Hasselt/Vroomshoop/Beerzerveld