• schooljaarplan-home-shadow
 • Het boek School en ouder, schouder aan schouder

  Dit boek is voor scholen die van ouderbetrokkenheid een klinkend succes willen maken.

  Boek ouderbetrokkenheid

   

  → Wil je dat ouders enthousiast zijn over je school?

  → Wil je echt sámen werken met ouders?

  Bij twee keer ‘ja’ is dit boek echt iets voor jou. Het helpt je een relatie op te bouwen met elke ouder van elk kind.

   

   

   

  Klik hier voor een inkijk-exemplaar


  Wat levert ouderbetrokkenheid en Glans op?

  Als elke ouder succesvol betrokken is bij de school van hun kind betekent dit:
  100_ouder_header

  • dat elk kind doorgroeit naar zijn ‘persoonlijk record’
  • dat elke ouder ambassadeur wordt van de school
  • een schoolteam met een sterke professionele uitstraling

   


  Ouderbetrokkenheid in het basisonderwijs bevorderen?

  ouderbetrokkenheid-driehoekHet boek is speciaal voor het basisonderwijs geschreven. Deel 1 is interessant en informatief voor ouders en onderwijsprofessionals. Deel II is geschreven voor leerkrachten. Het derde deel vertelt directeuren hoe ze de Glans-techniek in hun school kunnen implementeren. De rode lijn in het boek wordt gevormd door de driehoek ouders-leraar-kind.

  De opbouw van het boek

  Boek inhoud 1

   

  Deel I is inleidend. Het belang van ouderbetrokkenheid en de dynamiek in de driehoeksrelatie tussen ouder, kind en leraar komt aan de orde. Het verschil in taak en rol van ouders en leraren in relatie tot hun gezamenlijk belang wordt belicht. De professionele kant van communicatie en de regisseursrol van de leraar wordt toegelicht.

   

  In het intermezzo wordt de betekenis van de letters van de Glans-techniek uitgelegd en wat Glans 3.0 je brengt.

   

  Boek inhoud 2In deel II staat de leraar centraal. Met concrete opdrachten wordt uitgelegd hoe je met elke ouder van elk kind een goede samenwerkingsrelatie opbouwt. Je kunt direct praktisch in je klas beginnen om de driehoek leerling-ouder-leraar op te poetsen, opdat die gaat glanzen.

  Deel III is voor de directeur. Stap-voor-stap komt aan de orde hoe je met je team de Glans-techniek invoert, nadat je de stand van zaken hebt opgemaakt. In drie rondes werk je toe naar Glans 3.0. En ontdek je met jouw team waar jullie veranderkracht zit.

   


  Referenties

  “Aanrader”
  Een goede ouderbetrokkenheid is van belang op school, voor ons is daarvoor dit boek een prima hulpmiddel gebleken. De praktische benadering van dit boek maakt dat leerkrachten er meteen mee aan de slag kunnen. Het is duidelijk hoe er teambreed afspraken gemaakt kunnen worden. En hoe je als school de Lijn (de L van GLANS) voor een goede ouderbetrokkenheid stapsgewijs uitzet binnen een jaar en binnen de school. Erika Diekema, Directeur OBS J.H. Isings

  Wat maakt het boek een aanrader?

  • De lezer krijgt het gereedschap aangereikt om ouderbetrokkenheid tot grote hoogte te brengen. (Mieke Verhage, Directeur basisschool De Klaroen en Podium)

   

  • De praktische benadering van dit boek maakt dat leerkrachten er meteen mee aan de slag kunnen. (Erika Diekema, Directeur OBS J.H. Isings)

   

  • Theoretische kennis wordt afgewisseld met ervaringen uit de praktijk. De herkenning van een bepaalde situatie roept een positief of negatief gevoel op. Vervolgens wordt beschreven hoe het ook anders kan. Dat geeft bemoediging en kracht. (Aletta Wijnsouw, vmlg Directeur de Bijenschans, Breukelen)

  Waarom Glans ouderbetrokkenheid tot een succes maakt?

  → Een bewezen methodiek
  Met de Glans-techniek heb je een stap-voor-stap methodiek die werkt. Gebaseerd op het trainen van ruim 120 scholen en wetenschappelijk onderzoek.


  → Geen kind blijft achter

  header-boekomslag-2500x1110Het doel is om 100% succesvolle ouderbetrokkenheid te realiseren. Want welk kind verdient het dat zijn ouders niet betrokken zijn? Dit boek beschrijft hoe je met elke ouder van elk kind een goede relatie opbouwt.

  → Kinderen floreren
  Glanzende relaties tussen school en ouders doen kinderen goed. Hun motivatie en leerprestaties gaan omhoog. Ook bevordert het positief en sociaal gedrag. Dit boek geeft je duidelijke handvatten om dit te bereiken.


  Bestel het boek hier

  Boekomslag-foto-Marja-Klaver_page

   

   

  Het boek kost € 17,50 exclusief verzendkosten, per stuk. Bestel je er 10 of meer, bijvoorbeeld voor je hele schoolteam, dan krijg je 14,5% korting. Je betaalt dan € 14,95 per boek.