Werkwijze

De onderstaande vier krachten en hun onderlinge afstemming  vormen het uitgangspunt in de aanpak van Klaver Coaching en Training. Door deze bril kijken wij naar ieder individu, ieder team of iedere organisatie. Meestal zet iemand  twee of drie krachten in. Wij kijken samen welk krachtenprofiel er past en waar versterking of verandering nodig is.

Denkkracht
Gedachten geven kracht als ze helder zijn, passen bij de situatie en een duidelijke focus hebben.  Gedachten en overtuigingen kunnen zowel belemmeren als ondersteunen.  In dit krachtenveld maken wij gebruik van het gedachtegoed van de Rationele Emotieve, de Oplossingsgerichte  en de Systemische benadering, de TransActionele Analyse en NLP.

Gevoelskracht
Hier gaat het om het herkennen en onderkennen van je eigen beleving, je gevoelens ontladen en verwerken. Zo kun  je conflicten begrijpen en oplossen en je innerlijk kompas ‘aanzetten’ voor de juiste richting. We werken met elementen uit de Psycho-synthese, Gestalt en Voice Dialogue.

Wilskracht
Ontdek je passie, je drijfveren, je talenten, je doel en je richting. Dan komt wilskracht los. Hiervoor zetten we het MGSPI-model in. Wat is je mindset, welke strategie volg je,  wat is je plan en hoe implementeer je dat?

Daadkracht
Inzicht omzetten in handelen is de kern van verandering. Daar heb je de juiste vaardigheden voor nodig. Door uit je comfortzone te stappen en een (verantwoord) risico te nemen, bereik je groei. Wij begeleiden je met specifieke oefeningen om deze ontwikkeling te realiseren. O.a. met mindfulness, fysieke gewaarwordingsoefeningen, creatieve opdrachten, groepsopdrachten, trainingsacteurs, visualisaties en autobiografische opdrachten.

We werken met een stappenplan, lees hier meer.

Spreekt het je aan? Ben je benieuwd wat dit voor jou, je school of je team kan betekenen, neem contact met ons op.

 

“Klaver CT verzorgt al vier jaar trainingen voor ons. Marja Klaver denkt mee en speelt in op de veranderende behoeften van het team. Dit brengt zowel de training als het team duidelijk op een steeds hoger plan.” =>