Over ons

Duurzame verandering 

Klaver Coaching en Training is sinds 1998 specialist in (team)coaching, (team)training, organisatieontwikkeling en opleiding. Wij helpen directies van scholen om met hun team excellent te presteren. We trainen leraren om professioneler met elkaar en met leerlingen samen te werken. We helpen scholen om effectieve partnerrelaties met ouders aan te gaan. Zo ontstaat beweging en groei. Lees hier meer over onze werkwijze.

Effectief op alle niveaus

Door onze focus op primair onderwijs kennen wij de specifieke uitdagingen in onderwijsland. Onze kracht ligt in het kunnen acteren op micro-, meso- en macroniveau. We begeleiden leerkrachten en directeuren individueel, maar ook als team. We werken zowel met individuele scholen, als met samenwerkingsverbanden en scholengroepen. Hierdoor zien we verbanden en trends en snappen de samenhang. Zo ontstaan nieuwe initiatieven, die aansluiten bij wat er leeft op alle niveaus binnen het PO. Zoals bijvoorbeeld de IB-opleiding ‘Excellent communiceren’ die wij voor het SWV Noord West Twente ontwikkelden en de Glans-techniek die zorgt voor 100% ouderbetrokkenheid.

De onderwatercamera

Je kent vast het beeld van het topje van de ijsberg dat boven water uitsteekt. Onder water bevindt zich het grootste deel van de ijsberg. Hier zit de beweging, de kracht en de motor en van hieruit vindt verandering plaats. Onze werkwijze is erop gericht om samen een onderwatercamera ter hand te nemen en te ontdekken wat er onder de waterspiegel speelt. Door hier zicht op te krijgen, kun je meer vanuit je kern en vanuit een diepere bezieling werken. Onder het wateroppervlak vind  je namelijk vaak de oorsprong van je vraag of probleem én de verborgen schatten.

We creëren een omgeving waarin mensen zich durven uiten en zich veilig voelen om te leren. Onze benadering is eerlijk, respectvol en spiegelend. We halen het onderste boven water en samen ontwikkelen we een nieuw perspectief.

Duurzame verandering
Het resultaat? Duurzame veranderingen in lerende organisaties. Effectieve directeuren, IB’ers en leraren. Teams die plezierig samenwerken, professionals die lekker in hun onderwijsvel zitten en goede partnerrelaties met ouders onderhouden. Het resultaat is zichtbaar in de school, in het team, in de klas en voor de ouders.

Wil je ook duurzame verandering voor jouzelf, je team of je school? Neem contact met ons op.

 

“Wie een afgewogen, leerzame, confronterende én onderhoudende cursus zoekt, hoeft niet verder te kijken…” =>
“Klaver CT bood een zeer afwisselend programma. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel…” =>
“Wat Marja Klaver bij uitstek kan en doet is spiegelen. Zij zit dan heel dicht op de betreffende kwestie die speelt, maar laat mij vervolgens de kern verwoorden van wat er in mij zit…” =>