Executive coaching

Het vermogen om visie om te zetten in realiteit

De combinatie van ziel en zakelijkheid maakt je als leider inspirerend en als manager betrouwbaar. 

Verkenning

Dit coaching traject start met een grondige verkenning van zowel je kwaliteiten als leerpunten in beide rollen. De NSA competenties zijn uitgangspunt. Een kleine testbatterij geeft je inzicht in jezelf, je stijl van werken, communiceren en leren.

Door deze verkenning wordt duidelijk welke thema’s in dit traject centraal staan en welke werkwijzen passen bij je leerstijl. We staan stil bij de vraag welke leerdoelen je gaat omzetten in nieuw gedrag. Waaraan je gaat zien, dat je team geïnspireerd raakt om de goede dingen goed te doen. Hoe de school daar haar voordeel mee doet en welke kosten je daardoor bespaart.

Vraagstukken waarmee wij helpen zijn bijvoorbeeld:
- Ik geef leiding aan een team, ik denk dat ik hier meer uit kan halen.   
- Ik wil verandering doorvoeren in mijn school en wil dit écht goed aanpakken.
Ik wil graag een klankbord, iemand met ervaring in verandertrajecten.

Maatwerk

De werkwijze is afhankelijk van je verandervraag. Denk aan coaching on the job, reflectieve gesprekken, of een verandertraject voor je school ontwerpen en uitvoeren.

Succesvolle afsluiting

Het traject wordt succesvol afgesloten als de doelen gehaald zijn. Het punt is gepasseerd, waarop geen terugkeer naar de oude situatie mogelijk is. De resultaten zijn geborgd.

Reflectiemomenten

Een vorm van vervolg waar directeuren regelmatig gebruik van maken is een vast moment van reflectie. Dit kan een keer per kwartaal, per half jaar, of per jaar.

Ben jij ook klaar voor inspiratie? Neem contact met ons op.

 

“Wat Marja bij uitstek kan en doet, is spiegelen. Zij zit dan heel dicht op de betreffende kwestie die speelt, maar laat mij vervolgens de kern verwoorden van wat er in mij zit. Dat vind ik het allermooiste van haar werkwijze. Ik voel me ten diepste gekend, met veel respect voor wie ik ben als mens en functionaris. Ik ontmoet flink wat mensen die dit werk doen, maar Marja is zonder meer mijn favoriet.” =>