Boek Glans-techniek KO

cover_glanstechniek_web-800px

Dit boek beschrijft de Glans-techniek stap-voor-stap. Het is speciaal geschreven voor de KO. Wil je als KO van ouderbetrokkenheid een klinkend succes maken? Dan is dit boek een echte aanrader.

Het staat vol praktijkvoorbeelden en praktische handvatten voor de individuele pedagogisch medewerker, het team en de directeur. Hierdoor kun je direct zelf aan de slag.

Wat levert ouderbetrokkenheid en Glans op?

Als elke ouder succesvol betrokken is bij de KO van hun kind betekent dit:

  • ieder kind ontwikkelt zich goed
  • elke ouder is ambassadeur van de KO
  • een KO-team met een visie en een sterke professionele uitstraling

Klik hier om het boek te bestellen.


Succesvol aan de slag met ouderbetrokkenheid in de KO?

ouderbetrokkenheid-driehoekDe basis van het boek is de driehoek pedagogisch medewerker-ouder-kind. Je leert hoe je deze kunt laten glanzen op een systematische manier. Hiermee bespaar je veel tijd en voorkom je onnodige problemen.

De opbouw van het boek

Elk hoofdstuk begint met enkele vragen aan jou als pedagogisch medewerker. Elk hoofdstuk sluit af met direct toepasbare gouden tips.

Door het hele boek heen brengen praktijksituaties de theorie tot leven. Al lezend ontdek je hoe jij met elke ouder van elk kind een goede samenwerkingsrelatie opbouwt.

Praktische stappenplannen helpen je om verschillende soorten (lastige) gesprekken tot een goed einde te brengen.

Deel I – het belang van ouderbetrokkenheid in de KO
Je leest waarom ouderbetrokkenheid zo’n wondermiddel is en welke aspecten het meest effectief zijn. De dynamiek in de driehoek en belangrijke thema’s die in de pedagogische driehoek een rol spelen, komen aan bod.

Deel II – de pedagogische driehoek
Door het verhaal over Koen, Asli en Sem ervaar je de werking van de letters van de Glans-techniek. De gouden tips geven je handreikingen, waarmee je ouders succesvol betrekt.

Ook glanzende driehoeken? Bestel het boek hier.        

 


De ambitie van 100% betrokkenheid

100_ouder_headerStel jezelf eens de volgende vraag: welk kind verdient het dat zijn ouders niet betrokken zijn? Geen enkel kind toch. Daarom werken we met de Glans-techniek aan de ambitie om met elke ouder van elk kind een goede relatie op te bouwen. Door hier aan de hand van een uitgekiend systeem aan te werken, bespaar je veel tijd. Onnodige problemen en daarmee extra werkdruk worden zo voorkomen.


Referenties

“Aanrader”
Na de professionele en kwalitatieve ontwikkeling van de kinderopvang in de afgelopen 15 jaar, zijn we nu klaar voor de volgende stap. We gaan richting een geïntegreerde voorschoolse opvang waaraan kwalitatief hoge eisen worden gesteld als het gaat om de te realiseren ontwikkeling. Hoe dit vorm te geven, is de nieuwe uitdaging voor pedagogisch medewerkers en hun leidinggevenden. Wanneer je niet gewend bent de ervaringsdeskundigheid van ouders naast jouw professionele kennis te zetten, is het vormgeven aan partnerschap lastig. Dat is nu precies het punt waar de Glans-techniek veel kan betekenen. Via de vijf kernwoorden geeft deze methodiek praktische handvatten om partnerschap met ouders inhoud te geven.
Monique Giebels, orthopedagoog/manager in de kinderopvang


Waarom Glans ouderbetrokkenheid tot een succes maakt?

→ Een uitgekiende methodiek
Met de Glans-techniek werk je met een bewezen stap-voor-stap methodiek. Deze techniek is ontwikkeld door onze praktijkervaring met 150 KO en scholen en is onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek.


→ Geen kind blijft achter

Het doel is om 100% succesvolle ouderbetrokkenheid te realiseren. Zo heeft elk kind de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Een prachtige ambitie om samen als team voor te gaan.

cover_glanstechniek_web2-800px
→ Kinderen floreren

Glanzende relaties tussen KO en ouders doen kinderen goed. Kinderen ervaren dat de leefwereld thuis en op de KO een geheel is. Daardoor voelen kinderen zich veilig. Dit boek geeft je duidelijke handvatten om dit te bereiken.

Ook van ouderbetrokkenheid een succes maken? Bestel het boek hier.